Tunnen itseni ITE-taiteilijaksi. Minua sykähdyttävät nuo maatalojen vanhat isännät, jotka rakentavat sisäisen halun ajamana veistoksia kotipihoilleen.  Itse olen kasannut ystävieni kanssa ison joukon omapäisiä pieniä elokuvia. Niistä monia yhdistää ajatus matkasta ja kurkottamisesta kohti jotakin, mikä on kuvien ja näkemisen takana, ja mistä ei voi sanoilla puhua. Siksi elokuva. Vierastan juonielokuvaa ja minua kiinnostaa elokuvan keinojen käyttö ja jollain tasolla selittämättömien kuvien rakentaminen, jotka yhdessä muodostavat jotakin uutta. Kutsutaan sitä vaikkapa runoudeksi.

Olen kiinnostunut esimerkiksi 20-70 lukujen kokeellisesta elokuvasta, Andrei Tarkovskin elokuvista, ympäristön tilasta, analogisesta kohinasta, punaisista palloista ja tuoleista. Nämä kummittelevat elokuvissani toistuvasti. Runoilujen lisäksi olen tehnyt ison kasan musiikkivideoita ymmärtäväisille yhtyeille, etenkin Noitalinna Huraa!lle ja Mustalle Köksälle. Musiikkivideoissa olen päässyt kokeilemaan kaikenlaisia lähestymistapoja, ja tuloksena on ollut varsin epäkaupallista ja omituista jälkeä.

Ensimmäisen elokuvani tein Super8 filmille 1986. Alkupään tuotanto on kaikkien onneksi tiukasti piilossa. Ensimmäinen itseäni jossain määrin tyydyttävä työ on vuodelta 1989. Laskin, että elokuvia on tehty nyt yhteensä 115 kappaletta. Niistä useimmat löytyvät osoitteesta http://www.hannunieminen.net.

Maailma on nykyään aivan tukossa ja täynnä kuvaa ja ääntä. Tarvitaanko sitä enää lisää? Ehkei, mutta mukavahan näitä on askarrella.

HIDAS-ryhmässä olen videoiden lisäksi alkanut ottaa abstrakteja lähikuvia, joissa katsetta tarkennetaan yksityiskohtiin ja valoon. HIDAS-ryhmäläisistä olen kaikkien kanssa tehnyt yhteistyötä aiemminkin. Timon kanssa tehtiin 90-luvulla musiikkivideoita ja touhuttiin yhdistystoiminnassa. Tapsan kanssa olen 2000-luvulla tehnyt lukuisia yhteisiä elokuvia, jotka usein sivuavat ekologisia teemoja. Schbert on tehnyt musiikin ja äänet moniin elokuviini ja ollut mukana mitä moninaisimmin tavoin.

Niin, ja punaisen pallon arvoitukseen ei ole sanallistettavaa ratkaisua. Eikä se ehkä edes ole arvoitus.